31/10/09

Χαλκιδα 2009

Hταν το τελευταιο μπρεβε του χρονου
Ειχα προετοιμαστει καταλληλα (νομιζα, αλλα μου ελειπαν τα 160αρια)
Ειχα κανει βουνα. Ειχα ποδηλατησει σε βροχη.

Και ολα ξεκινησαν την Παρασκευη. Το ξενοδοχειο ΜΟΡΦΕΑΣ μας δεχθηκε φθηνα, δεχθηκε και τα ποδηλατα μας εντος.
Οι 2 τρελλοι συγκατοικοι μου ηταν ο Βαγγελης Κασταμουλας (νομιζω γραφει σπανιως ως "evangel27")  και ο γνωστος σε ολους φανατικος υποστηρικτης του ψωμιαδη Salonikistas (κατα κοσμον Βασιλης)

Ο φιλος Παυλος, διοργανωτης του μπρεβε της Χαλκιδας, ειχε κανονισει σπαγγετι παρτυ σε φαγοποτειον της Χαλκιδας.
Οι μεριδες ηταν μπρεβεταδικες και με 12 ευρω φαγαμε οσα μακαρονια με κιμα και τυρι θελαμε, λουκανικα, σαλατες, αναψυκτικα , κρασι.



Το βραδυ αργησα να κοιμηθω, καθως εκανα κοιλιακους. Απο τα γελια με αυτα που ακουγα και λεγαμε με τον Θεσσαλονικιο και τον Ροδιτη (Πρωταθλητη!).

Το ξυπνημα, λογω νυστας, απο τις 4.00 μεταφερθηκε για τις 5.50.
Ετοιμαστηκαμε κια πηγαμε στο σημειο εκκινησης. Λιγοι ημασταν, δε μετρησα. Λειπαν πολλοι μπρεβεταδες, των οποιων η απουσια ηταν παραπανω απο αισθητη.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Ξεκινησαμε. Υπηρχαν καποια ξεκολληματα (!) απο την πρωτη ευθεια.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Στην πρωτη ανηφορα, τον Αγιο αρχισαμε να σπαμε. μειναμε 7 ατομα αρχικα και 5 μετα

Εβρεχε καταρρακτωδως. 5 ατομα μετα απο το πρωτο βουνο, στην ευθεια, με καποιον να μην μπαινει ΠΟΤΕ μπροστα. Αλλα το καθε γκρουπακι εχει τους τροπους του να αφαιρει τους λουφαδουρους. Ενα σπριντ αρκουσε.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Πηγαινα πια με τον Κασταμουλα. Αυτος τραβαγε λιγο περισσοτερο απο μενα, αλλα για ανταλλαγμα του ελεγα ΟΛΕΣ τις διασταυρωσεις, καθοτι (ο χαρτης μου και )το πανεμορφο Ροουντμπουκ που ειχε φτιαξει ο Blackdog ηταν ευκρινεστατο.

Εβρεχε καταρρακτωδως. φτασαμε στο πρωτο κοντρολ. Μετα απο μια αποτιομη κατηφορα. Με το φοβο μην ερθει καποιος λουφαδορος, η αποφαση ηταν "σφραγιδα και να φυγουμε, να παμε αλλου"

Εβρεχε καταρρακτωδως. Η δευτερη ανηφορια, στα χωρια κερασιες και καταρακτες ηταν το πιο μαγευτικο μερος της διαδρομης. Νερα, αριστερα και δεξια μας, να πεφτουν απο τα βραχια. Νερα στο δρομο. Ενα ποταμι να περνα καθετα στον δρομο. (εμαθα πως οι πιο πισω ποδηλατες δεν ειχαν τροπο να περασουν και να 
συνεχισουν, καθως ειχε φουσκωσει!!!). Ομορφα χωρια, με στενους επαρχιακους δρομου, ιδανικους για μπρεβε.

Εβρεχε καταρρακτωδως. φτασαμε στο δευτερο κοντρολ. Ομοιως, σφραγιδα, γεμισμα παγουρια και γεια σας.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Οι κραμπες στο δεξι δικεφαλο δεν περναγαν με τιποτε.Τι νερα, τι τζελ, τι ισοτονικα, τι αλμυρα, τι διατασεις... ΤΙΠΟΤΕ!!! Αλλα το καταπολεμουσα. ειχα μια κραμπα ανα μισαωρο, στις ανηφορες.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Μετα απο το χωριο Λιμνη ειχε μια ανηφορα εκτος προγραμματος.... δεν τη θυμομουν. Εχει αρχισα να πεφτω λιγο. σκαρφαλωνα με 2-3 χλμ/ω λιγοτερα απο οτι στα προηγουμενα βουνα. Βγηκε ομως

Εβρεχε καταρρακτωδως. Και η ευθεια Μαντουδι - Προκοπι ηταν απολαυστικη.Τεμπο, ωραιες αλλαγες. Καπου εδω πρεπει να πω, πως εκτος απο τις κατηφορες (και οχι ολες γιατι δεν τρεχαμε σχεδον σε ολες) δεν ειχα προβλημα κρυου. Λιγο στα δαχτυλα (πανω - κατω) μονο.

Εβρεχε καταρρακτωδως. Η τελευταια, ατελειωτη για μενα ανηφορα του Αγιου ξεκινουσε. την ανεβηκα, απλεπιστικα αργα. 2 φορες ειδα μονοψηφιο!Με 10-11 πηγαινα. Αλλα με τον Κασταμουλα να ειναι λιγο πιο πανω και με το κρυο, σκεφτηκα, δε θα σταματησω για ξεκουραση... Τσουκου - τσουκου μπολ και θα βγει. ΚΑΙ τελειωση η τιμημενη!

Αλλα ενω Εβρεχε καταρρακτωδως στην κατηφορα, παιζει να επαθα υποθερμια. Με το ζορι κρατουσα ανοιχτα τα ματια μου, σχεδον με επαιρνε ο υπνος στο τιμονι. Αλλα ως γνησιο μπρεβετοσκυλο, εκανα καποιες αλχημειες με τα φαγητα και τη βρηκα την ακρη.

Εβρεχε καταρρακτωδως οταν τελειωσαμε την κατηφορα. Και τα τελευται 15 χλμ εγινα με τον Βαγγελη μπροστα, διοτι κρυωναμε και ΗΘΕΛΕ να φτασουμε πιο γρηγορα. ΜΕ το εσωτερικο μου GPS, δεν χαθηκαμε ουτε μεσα στην Χαλκιδα και τερματισαμε ενω...

Εβρεχε καταρρακτωδως σε 8 ωρες και 52 λεπτα. Το κοντερ εγραψω 23.62 χαω ΜΟ, το οποιο κρινεται ως πολυ καλο δεδομενης της μικρης ταχυτητας σε κατηφορες (το πολυ 30 χλμ στις περισσοτερες)

χαρηκα που ειδα τους γνωστους.... μπρεβεταδες-μπρεβετοαδελφους
Salonikista εισαι ΓΑΙΔΟΥΡΙ (με την... καλη εννοια!) ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ.
Χαρη σε ευχαρισουμε....γενικως! (δε βαριεαι να το λεω)
Ευχαριστουμε για τις φωτογραφειες... ονοματα δεν ξερω.
Παναγιωτη, Αλεξη φυλακες Αγγελοι για ολους.Μακαρι ολοι να σκεφτονταν ετσι
Βαγγελη σε ευχαριστω εκ βαθεων για την παρεα, και κυριως την "ψυχολογικη" υποστηριξη που με εμαθε περισσοτερα και με εκανε καλυτερο ποδηλατη.



Σχολια.

1. Ελεος με τις Καγκουριες. Φανταστειτε, αναγκαστηκα και εγω να κανω.
2. Φιλε Παυλε τα 100 χλμ σερι κατα τη γνωμη μου ηθελαν αλλο ενα κοντρολ και συγκεκριμενα στο Προκοπι, ωστε να ξεκουραστεις ενοψη του Αγιου της επιστροφης.
3. Μακραν η καλυτερη διαδρομη ως τωρα. Τοπια που δεν πιστευα πως υπηρχαν.
4. Respect στο roadbook. Πανευκολη η απομνημονευσηγ της διαδρομης.
5. Τελικα, οντως, τα μπρεβε βγαινουν κυριως με την ψυχη.
6. Φιλε Νικολα Μοσχου, σε περιμενω τελος Ιανουαριου.
(7.) Για ο,τι ξεχασα..... επιστρεφω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου