28/2/10

Ελευσίνα - Αστρος 300

Γύρισα από την Πάρνηθα... Πήγα περπάτημα για χαλάρωμα, και τα ποδια εκαιγαν!

Πονώ ακόμη... οχι πολυ... πιασμενος κυριως ειμαι. Α! Επισης καταφερα και κάηκα ΦΛΕΒΑΡΗ μηνα... ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ!

Το μεσημερι μιλησα με τον φιλο που ηρθε απο τη Χιο και τερματησε ακριβως στο οριο.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, το εκανε ολο, με πολυ ψυχη... 20 ωρες.
Ξυπνησα 8.30 το πρωι χωρις ξυπνητηρι, για να παω τον Κωστακη (ο Δεληγιωργης ειναι στην ηλικια μου, αλλα Κωστακη μου τον συστησαν) στα ΚΤΕΛ, να φυγει για την Αλεξανδρουπολη.

Δεν εφαγα τιποτε σπιτι, μονο ηπια πολυ νερο, 1 λιτρο και βαλε... Δεν κατεβαινε τιποτε

Το βραδυ είχα γυρισει.. με το ζορι. Λεγαμε βλακειες με το ζορι ωστε να οδηγησω με ασφαλεια τα πολλα χιλιομετρα Ελευσινα Γλυφαδα... Και ο άλλος σκυλος πηγαινε στη Χαλκιδα...



Χαιρετησα τον Χαρη και λυπηθηκα που τον αφησα μονο του, να σφραγιζει ετσι... Και ξερω οτι ειναι χαρα του να ειμαστε εκει, και σκεφτηκα θα συνεχισω να κανω ο,τι μπορω για να βοηθω αυτον τον ανθρωπο, που ξημεροβραδιαζεται για την τρελλα μας. Οσοι απο «εμας» δε τον εχετε γνωρισει καλα, περαστε μια βολτα απο το μαγαζι του, να καταλαβεται για τι μιλαμε!

Εβλεπα ποδηλατες να τερματιζουν, πολυ χαμογελαστοι, ο πονος δε φαινοταν. Τελικα καταλαβαινεις πολλα απο τον τροπο που ποδηλατει καποιος. Αν και δεν ποδηλατησαμε μαζι κατα το μπρεβε και σπανια εχουμε βρεθει κοντα, εκτιμησα πολυ εχθες τον Γιωργο Ganglbauer (ελπιζω να το γραφω σωστα...), συζητησαμε για πρωτη φορα αρκετη ωρα και χαρηκα που τα ειπαμε.

Προλαβα τους τερματισμους, περιπου μεχρι τις 22.30 το βραδυ. 
Ο Χάρης με το γκρουπ του.Χαμογελαστος Τασιοπουλος, Στελιος Δοξας, που τερματησε οχι πολυ μετα απο εμενα... ανετα θα χοραγε στο γκρουπ μας.

Η Χαρά μας εφερε σουβλακια... φοβερη κοπελα, με χαμογελο και ορεξη να ακουει καθε βλακεια απο σουρωμενους ποδηλατες.. γιατι μετα απο 320, δε μπορεις να επικοινωνησεις συμβατικα. Μας αντεξε 20 ωρες... Μαζι με τον Κωστα που τον εβλεπα σε καθε κοντρολ.

Ζητησα συγγνωμη απο τον Κυριακο που του μιλησα ασχημα, ευτυχως το καταλαβε... με την κουραση μπορει να σε ενοχλησουν μικρα πραγματα κι αυτο επαθα νωριτερα... Ευχαριστησα τον Βαγγελη (Κασταμουλα) και τον Παυλο (Βολιωτη) για την παρεα και υπομονη τους. Αγγαλιες στους Συνοδοιπορους, του 11.41. Απιστευτος χρονος με 29,7 στο κοντερ! Και με δειαλειμμα!

Πριν απο εμας (ο χρονος λεει 11.38, αλλα ειχε φτασει νωριτερα) ο Γιωργος Λαζαριδης (αλλος σκυλος αυτος!!!) ειχε φτασει εκει. Επειδη το κοντρολ του τερματισμου θα το ανοιγα εγω, ειχε μεριμνησει να αγορασει ενα σουβλακι και να κρατησει την αποδειξη. (οποτε να ξερετε οτι αν σε καποιο μερος δε βρισκετε με τιποτε το κοντρολ, η αποδειξη σωζει... ζωες, η μπρεβε εν προκειμενω). Εκει μας περιμεναν ηδη ο Κωστας και η Χαρα.
(εδω υπαρχουν συναισθηματα που δεν περιγραφονται οπως η φωτο των 2 σκυλιων)

Πολυ τρεξιμο... Και κουραση...Επιτελους τελιωσαμε το ανηφορακι στα διυλιστηρια πολυ δυσκολο... και το νερακι. Και βροχη για εμας εκει!Τα παιδια ειπαν να χαλωσουν λιγο. Μαλιστα εκει ο Καστα εδειξε ποσο «σκυλος» ειναι, αφου μετα απο σουρα τραβαγε ανετα. Ο Μαυρος Σκυλος απο την αλλη... δεν κουραστηκε καν!

Το τελευταιο τζελ το πηρα πριν απο το Νερακι... ειχε γινει προσεκτικη διαχειριση για να εχω ενα εκει, καθως ΠΑΝΤΑ χρειαζετε ενα ακομη... Τελικα ημουν ΟΚ. Τους ακολουθουσα!

Τελειωσε και η Κακια σκαλα... τωρα μια ευθεια εμενε, δε φοβομουν πια... ακομα κι αν χαλαγε κατι εντελως σε 3-4 ωρες περπατημα θα ημουν στην Ελευσινα...Ουτε η βροχη μας πτοησε.

Στην Κορφη της Σκαλα πηρα το πρωτελευταιο τζελ... Η μπαρα δεν τρωγοταν, ουτε κατι αλλο! Ειχα μεινει λιγο πισω απο το γκρουπ μου (Κυριακος, Καστα, Μπλακντογκ), αλλα στο τερμα της ανηφορα με χαλαρωναν... Πρεπει να ομολογησω (δεν τους το ειπα...) πως μου επεφτε η ψυχολογια να τους βλεπω 30-40 μετρα μακρυα και να μη μπορω να τους ακολουθησω στην ανηφορα.... Και η πλακα ειναι πως δεν ημουν σουρωμενος! Το 26 δε μπηκε καθολου στο μπρεβε και το 24 μονο στο αμονι. Γυριζαν τα ποδια μου, αλλα... των σκυλιων γυριζαν παραπανω... Και η αληθεια ειναι πως απο την Ωραια Ελενη και μετα, δεν οδηγησα καθολου!

Ειχε ευνοϊκο αέρα, το Κορινθος – Ελευσινα! Παρα πολυ... Και τραβαγε ο Μαυροσκυλο και τραβαγε και τραβαγε με 40-45 για πολυ ωρα. Καναμε ενα μικρο διαλειμμα για να αναψουμε ολα τα φωτα μας...Και τραβαγε και τραβαγε.

Χαιλαιτ ο Παυλος να μας λεει «που σας φερνω, φεγκαραδα, στην παραλια, παρεα με φιλους..» «ναι, ναι, και αντι για μπυρες τζελακια» ηταν η απαντηση!

Απο το κοντρολ τους Ισθμου φυγαμε τεσσερις κλασικοι... 2 Σκυλοι, Καστα , Κυριακος. Γεμισαμε νερα, εφαγα ενα τοστ μετρησα ακριβω τα τζελ. Ο Αλεκος ειναι τοσο φιλοξενος και τοσο ομορφα τα κοντρολ του... Μας φροντισε και μας εδιωξε οταν επρεπε... στα 5 λεπτα σταση μαλλον! Και δημοσια σ’ευχαριστω πολυ, παλι δεν μπορω να βρω λεξεις να εκφραστω... Οχι δεν φταιει η σουρα!

Εφτασε στο κοντρολ και ο Καστα, ειχε μεινει λιγο πισω μας.
Φτανοντας στον Ισθμο δεν παταγαμε πολυ. Πατησαμε λιγο στην κατηφορα στο Αμονι... με κοντρα αερα...

Με κοντρα αερα τελειωσε και η αναβαση... Εκει πανω προσπαθησα να εξηγησω, στο ατομο που θα ζητησω συγγνωμη, τι με πειραξε... Δεν μπορουσα πιο πριν, στην ανηφορα με τον κοντρα αερα, να κολησω για να γλιτωσω αερα, για εκανε ενα ελαφρο αριστερα-δεξια και πολυ μικρες αυξομειωσεις ρυθμου... Του εξηγησα οτι αυτα με πειραξε πριν που του φωναξα και δε μου κρατησε κακια... Ολα μεγαλωνουν μετα απο τοσες ωρες...

Στην ανηφορα απο ενα σημειο και μετα καταφεραμε και βρεθηκαμε οι τρεις μας, ο Βαγγελης ειχε μεινει λιγο πισω... Καλη ανηφορα αλλα βγηκε καλα. Και εδω με τζελ καθως απο φαγητα πια δε δεχοταν το σταμαχι. Ο Παυλος μπορουσε πιο δυνατα, αλλα δεν υπηρχε λογος να το κανει, αφου ημασταν οι 3 μαζι. Αν ηταν ενας «κASTANAς» θα το εκανε και θα του εδειχνε....αλλα «ο φιλος μας» μας την είχε ηδη κανει!!!!

Στην βαση της ανηφορας ο Βαγγελης μου λεει «φυγε, δε μπορω». Του ειπα να μεινω κλπ, αλλα μου ειπε 2-3 φορες να φυγω,οτι ισως τα παρατησει και οτι δε μπορει να φαει τιποτε. οποτε οταν ενας πρωταθλητης μου τοα λεει ολα αυτα δεν ηξερα τι να κανω... Εφυγα, μη ξερωντας αν εκανα το σωστο.(τελικα οπως «θα» δειτε, φανηκε ως δια μαγειας στο Κοντρολ του Ισθμου ανανεωμενος...Ευτυχως, δε θα αντεχαμε παραπανω χωρις εσενα... και συγγνωμη που ξεχασα να σου αγορασω νερο)

Στην Κατηφορα Λυγουριο Επιδαυρος καναμε κυριως ζεσταμα στοφαρισμα και προς το τελος παταγαμαε!

Στο Λυγουριο καναμε διαλλειμα, με τοστακια, τσαι, μελι, αλατι. 15 με 20 λεπτα. Μαζι μας δεν ηταν ο Γιωργος Λαζαριδης ο οποιος ειχε επιλεξει να μην σταματησει, και μετα απο το σφραγισμα εφυγε κατευθειαν για Κορινθο. Η διακοπη κια κυριως το τοστ εμενα με τονωσαν.

Το κοντρολ εκει ειχε στηθει εξω απο ενα μαγαζι... Παλιες ποδηλατικες φωτογραφιες, τραπεζι και κεφι απο τα παιδια Φωτη+φιλο (δεν ξερω ονομα).Φετος τα κοντρολ ειναι ολο υπεροχα... Βασικα απο το 300αρι περυσι εγινε ενα τεραστιο αλμα (οπως το βλεπω εγω) και ανεβαινουν πολυ τα στανταρντς των κοντρολ. Δεν κατσαμε πολυ εκει, στο κοντρολ, σας ευχαριστουμε για τη συμβολη σας στην τρελα μας.

Οι ανηφορες προς το Λυγουριο δεν ηταν πολυ ανηφορες, ειχε διαφορα πανω κατω και ευθειακια... Μας συνοδεψε κι ενας ποδηλατης απο το Ναυπλιο, διακριτικα πισω μας, που εκανε την προπονηση του, αλλα ετσι οπως ημασταν... που να γνωριστουμε 2 κουβεντες αλλαξαμε μονο...αυτα ειναι τα κακα οταν πατας!!!

Ο παρισακτος αναμεσα μας ευτυχως μας αφησε... Αγραφτος, Ασκεπης, Αφωτος και ολα τα συνθετικα απο α(αρνητικο προθεμα). Ενα ατομο που δεν ανοικε σε κανενα γκρουπ, και φαινοταν οτι εκανε show off, οπως το λενε στο χωριο μου... Ακομα κι αν δεν εκανε ετσι φαινοταν. Ευτυχως εκανε κολλητηρι σε ενα φορτηγο και μας αφησε ησυχους. Εθεαθη 16.15 στην Κορινθο. Εμας μας αφησε πριν το Ναυπλιο

Η ευθεια ως το Ναυπλιο απο τους Μυλους ηταν ομορφη... Στους Μυλου το γκρουπ παραλιγο να χαθουΝε, αλλα το GPS Εκτωρ τους επανεφερε στον σωστο δρομο!

Στα πανω κατω απο το Αστρος ως τους Μυλους συναντησαμε τους ΜΠΛΕδες, το ΤΕΑΜ ΜΑΛΟΥΤΑΣ, το Γκρουπ του Πλεγα... (Α!εμεις ειμαστε το γκρουπ Κασταμουλα, για να συνεννοουμαστε!) διαφορους μοναχικους καβαλαρηδες....


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Οταν ποδηλατειτε με τον Χαρη, μην τον βαζετε να τραβαει συνεχεια. Καντε και καμια αλλαγουλα! Και να θυμαστε οποιος μπαινει μπροστα τραβα κανονικα, σα να πηγαινει μονος και μετα παει πισω και ξεκουραζεται, ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΔΙΧΩΣ ΑΥΡΙΟ!
(δεν ισχυουν αυτα για το γκρουπ του Κασταμουλα)



Φυγαμε γρηγορα απο το Αστρος, για να γλιτωσουμε ατομα που ηταν μαζι μας αλλα δεν εμπαιναν μπροστα (και μερικοι το επαιζαν ανετοι) .Εφαγα και μια ρεκοβερυ μπαρα φευγοντας. Χαιρετησαμε την Αθηνα που δυστυχως ως εκει πηγαινε το προγραμμα της... (την εβλεπα που ελεγχε συνεχεια το δυναμομετρο της...) Και θα ηθελα μαζι μας τον Νικο (Κωνσταντοπουλο) που εμεινε εκει για λιγο.

Στο κοντρολ του Αστρους ολα ηταν περιεργα! Φτασαμε καμια 20αρια ατομα μαζι με καποιος που δεν αξιζαν να ειναι μαζι μας. Οι αυθεντικοι κοντρολιερηδες δεν ειχαν ερθει ακομη και ο Κωστας και η Χαρα εκαναν χρεη κοντρολ με ... υπογραφη αντι σφραγιδας.Ακομα και εκει ηταν τα παιδια..τι να πει κανεις

Για το Κορινθος-Αστρος δε θελω να αναφερθω πολυ. Ρυθμος φυσαρμονικα, λαθος αλλαγες, ατομα που δεν εμπαιναν μπροστα, καποιοι παταγαν να ακολουθησουν ενω δεν μπορουσαν....τουλαχιστον ειχαμε οδικη συνηδηση και δεν καναμε καφριλες. Το καλυτερο μου ηταν η κατηφοροευθεια μετα απο το χιλιομοδι που οδηγησα πολυ ωρα και μαλιστα στις... μπαρες μου.

Απο την Κορινθο φυγαμε αστραπι. Νερο, τσισα, γεια σας. Επρεπε να γλιτωσουμε μερικους, γιατι τετοιο αναρχο γκρουπ... ουτε σε 200αρι! 
Την Αγγελικη και τον Μηνα δεν τους ειδα πολυ στο κοντρολ, ειχαν δουλεια γιατι φτασαμε καμια 30αρια ατομα.Σας ευχαριστουμε και εσας, που ανοιξατε ομορφα τη μερα μας.

Ελεγα για το αναρχο γκρουπ που τη μια πηγαινε με 37 και την αλλη με 35 (σε ευθεια). Ακομα κι οταν πηγαμε να το σπασουμε πηγαινοντας απο αλλο δρομο στα διυλιστηρια δε το καταφεραμε. Αλλα αυτοι μου ειμαστα «μαζι» πραγματικα, θα μεναμε ως το τελος. 

Στο Μελέτακι, και ειδικα μετα απο αυτο περιεργως βρεθηκαμε πολλα ατομα μαζι, πανω απο 30!

Στην ανηφορα ηταν διαφορα σπαστα γκρουπ, καθοτι για πρωτη φορα ειχαμε ξεκινησει σπαστα, πραγμα που σε γενικες γραμμες δουλεψε. Ειδικα μεσα στην πολη δεν ημασταν επικινδυνα πολλοι.

Δεν θυμαμαι πολλα απο το πρωι. Τον Χαρη λιγο τρελαμενο. Τη χαρα μου που ξαναειδα την Αθηνα. Ειδα την Καλλια απο κοντας, ηρθε και η Μαργαριτα.. 3 γυναικες ηταν εκει με ποδηλατικα... περιεργο!
(δεν εχω και κουραγιο να πω πολλα για το πρωι... γραφω 2 ωρες!)



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: 

το TEAM MALOUTAS απλα επειδη υπαρχει. Και το πιστευω κι εγω πως οποτε δεν ειμαι καλα και σκεφτομαι «ε, σιγα , θα παω με το Μαλουτέικο». Πραγματικα δε φοβαμαι τιποτα.
Τον Χαρη
Τον Αλεκο
Τον Χαρη
Τον Ηλια και τον Δημητρη
Τον Χαρη
Τον Φωτη και φιλο (ονομα)
Τον Χαρη
Τον Κωστα και την Χαρα
Τον Χαρη
Τον Μαϊστραλη που βαζει γυαλια σε ολους
Τον Χαρη
Οσους συμποδηλατισα κατα στιγμες, και λιγο παραπανω οσους τερματησα μαζι
Τον Χαρη
Την κυρια στο καφενεια στο Λυγουριο που εφερε μελι
Τον Χαρη
Εμενα που μου εδεινα κουραγια την ωρα των φιλοσοφικων μου αποριων, στο κομματι Κορινθος-Ελευσινα
Τον Χαρη
Το κινητο ΜΠ3 μου που την παλεψε
Τον Χαρη
Τον αγνωστο ποδηλατη και ο,τι ξεχασα πραγματικα συγγνωμη, ειναι παρα πολλά...
Τον Χαρη

Ευχαριστω πολυ
Τον Χαρη
Τον Χαρη

ΥΓ ισως χρειαστει να ξαναγραψω.
ΥΓ2 Τελικα μιλαω πολυ... κοντευω να κλεψω τη φημη του Τασιοπουλου... οποιον ενοχλει, ας μου πει να το βουλωνω
YΓ3: Δεν εχω κανει λαθος κοπυ παστε!
ΥΓ4. Ο στοχος μου ηταν 11.45, τον καταφερα για 4 ολοκληρα λεπτα...with a litlle help from my friends!

Τον Χαρη


Τι θα λεγατε και για μια λιστα φαγητου?


  • Σπαγγετι παρτυ την προηγουμενη το βραδυ σε σπιτι γνωστου εταιρου μπρεβετοσκυλου
  • 1 πιατο μακαρονια τυρι το πρωι
  • 2 1/2 τοστ, 1μιση στο Λυγουριο, 1 στον ισθμο επιστροφη
  • 5 μπαρες πρωτη αντοχη
  • 1 μπαρα δυναμομπαρα αποκαταστασης (Αστρος
  • 1 δυναμομπαρα
  • 4 γελες ανθρακοΣΥΝ (ερωτευτικα το χαρτινο φακελακι που αδειαζει πιο ευκολα απο το πλαστικο και δεν ψαχνεις την "τελευταια σταγονα"
  • 2 γελες δυναμομπαρα (βασικα απο το Λυγουριο και μετα, περα απο τα τοστ, αλλη στερεη τροφη δεν εμπενε, οποτε το εριξα στην υγρη για να παιρνω θερμιδουλες) (τελευταια γελη στη Νεα Περαμο)
  • 1 ποτο αποκαταστασης πρωτη αντοχη (Λυγουριο)
  • 1 τσαι με μελι (Λυγουριο) (μαζι με λιγο αλατι που ερειχνα κι εγλειφα στον καρπο μου)
  • 2 Μπαρες γερμανικου σουπερμαρκετ
  • 2 πιτες σουβλακια στον τερματισμο
  • 1 κομματι μπρεβετοπιτα "
  • 1 αναψυκτικο κολα "

ΝΕΡΟ-ΥΓΡΑ

  • 1 λιτρο νερο πριν την εκκινηση (5,5 λιτρα υγρα την προηγουμενη μερα)
  • 1 λιτρο νερο Ελευσινα - Ισθμος
  • 1,5 λιτρο νερο Ισθμος - Αστρος (μου τελειωσε, ηθελα λιγο ακομη)
  • 1,5 λιτρα νερο Αστρος - Λυγουριο (ομοιως, θα ηθελα κανα 200μλ παραπανω!)
  • 0,5 λιτρα νερο κι ενα τσαι (250μλ) στο Λυγουριο
  • 0,75 νερο και 0,75 αποκαταστασης υγρο Λυγουριο - Ισθμος (εφτασε ακριβως)
  • 1 λιτρο νερο Ισθμος - Κορινθος
  • 1,5 λιτρα μεχρι να κοιμηθω
  • 1 κολα 500μλ μεχρι να κοιμηθω


Δεν σουρωσα, αντεξα με το (σχεδον) πρωτο γκρουπ, οδηγησα σπιτι ανετα και ξυπνησα χωρις να θελω να φαω τον αγλεορα, και δεν αφυδατωθηκα!

Για οποιον πει οτι αυτα ειναι πολλα... στους 135 παλμους (που πηγαιναμε παραπανω ) το αμαξι καιει... πανω απο 700 την ωρα... καντε μαθηματικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου