30/9/16

Ένοπλη Ληστεία (κυριολεκτώ)

  Επειδή σε κάποιους άρεσε η ιστορία του brevet Αττικής, είπα να γράψω ένα συμβάν όπως μου μεταφέρθηκε αυτούσια από αυτούς που τo ζήσανε.

  Γύρος Κορινθιακού. Σάββατο 17/4/2010. Ώρα περίπου 17.00. Ερυθρές.

  Δύο ποδηλάτες έχουν ήδη διανύσει τα 400 χιλιόμετρα, όμως δεν είναι στον τερματισμό. Το brevet έχει μήκος 445 χιλιόμετρα και το σημείο "400 χλμ" είναι στις Ερυθρές.

  Οι δύο ποδηλάτες βρίσκονται περίπου στη μέση, ως προς την κατάταξη. Αποφασίζουν να κάνουν μια στάση για ανεφοδιασμό επειδή δεν σταμάτησαν στη Θήβα. Εξάλλου στις Ερυθρές έχει σουπερμάρκετ "Dia" (το κλειδί στην οικονομία!) -φυσικά τώρα πια δεν υπάρχει.
  Παρκάρουν τα ποδήλατα έξω από το σουπερμάρκετ. Έχουν οπτική επαφή με αυτά και, τέλος πάντων, ποιος να τους κλέψει τα ποδήλατα στις Ερυθρές; 
  Βγαίνουν έξω και κάθονται στο πεζοδρόμιο να γευματίσουν με τα ψώνια που έκαναν. Έμεναν 40 χιλιόμετρα με περίπου 600 υψομετρικά...

  Τότε, 2 τύποι με περίστροφα σκάνε μύτη από τη γωνία. Ποδοβολητά δυνατά...

  -Εκεί! ΚΑΤΩ! φωνάζουν, με ξενική προφορά. 
  Το σουρωμένο μάτι του ενός ποδηλάτη συναντά το θολό βλέμμα του φωνακλά ληστή το οποίο βρίσκεται πίσω από ένα καλσόν. Ο ποδηλάτης μέσα στην κούραση και χωρίς να έχει ακολουθήσει απόλυτα το ρυθμό της κατάστασης αποκρίνεται:

  -Τι; Κι εμείς του μπρεβέ;
  - ΚΑΤΩ! Και μπαίνουν μέσα βιαστικοί.

  -Δώσε τώρα τα λεφτά, λένε στην ηλικιωμένη ταμία. Αυτή δίνει ό,τι έχει.
  -Δεν έχει άλλα, τα πήρατε την άλλη φορά, τους λέει.

  Ταυτόχρονα, έξω, ένα αυτοκίνητο σταματά. Από τη θέση του συνοδηγού, ένα κορίτσι κατεβαίνει και πάει να μπει μέσα στο Dia. Οι δύο ποδηλάτες προσπαθούν με νοήματα και ψιθύρους να της πουν να μην μπει. Το σοκ είναι μεγάλο αλλά η μικρή πρέπει να μείνει ασφαλής.
  Εκείνη τη στιγμή βγαίνουν έξω οι δύο τύποι και ο ένας ξαναφωνάζει:
  -ΚΑΤΩ ΣΑΣ ΕΙΠΑ.   
  Και όσο γρήγορα εμφανίστηκαν τόσο γρήγορα εξαφανίστηκαν πίσω από τη γωνία. Λογικά εκεί θα τους περίμενε συνεργός με αυτοκίνητο.
  Οι ληστές δε άγγιξαν κανέναν, ούτε πήραν κάτι από τους παρευρισκομένους, ούτε έδωσαν σημασία στα ποδήλατα, ούτε έπαθε κάτι η μικρή.
  
Οι ποδηλάτες γεμάτοι έκπληξη και υπερένταση έφτασαν στην Ελευσίνα 22 ώρες και 35 λεπτά μετά από την εκκίνησή τους

  Η ιστορία είναι αληθινή και αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε. Τον Περικλή και τον Ζαφείρη. 

(για την ιστορία η δική μου διαδρομή σε αυτό το brevet είναι εδώ)

2 σχόλια: